Микола Княжицький: «Усі овочі та фрукти вирощуємо органічними методами»

Share on Facebook

 

Микола Княжицький, відомий український журналіст, генеральний директор телеканалу ТВі, незважаючи на надзвичайно стрімкий графік та робочу завантаженість, знайшов час для «ORGANIC UA» та поділився своїми думками щодо органічних продуктів, улюблених органічних страв та створення програм про здорове харчування.


32

- Пане Миколо, як Ви ставитеся до здорового способу життя, органічної їжі? Маєте певний режим харчування?

- До органічних продуктів ставлюся дуже позитивно. Якщо у супермаркетах є можливість вибору між органічною та масовою (як кажуть, конвенційною) їжею, вибираю, безумовно, перше.

- Як Ви харчуєтесь, і на що звертаєте першочергову увагу при виборі продуктів?

- Харчуюся доволі простою, звичайною їжею. Зараз із медичних причин не вживаю цукру та обмежую споживання молока та молочних продуктів.

- Знаємо про те, що ТВі нещодавно запустив телевізійну версію в Польщі, дотримуючись цивілізованого європейського підходу поширення інформації у сфері не тільки політики, економіки, але й культури. Пане Миколо, які перспективні напрями саме європейського мовлення? І чи буде ТВі говорити про здорове харчування, сільське господарство та виробництво не тільки в Європі, а й в Україні?

- Звичайно, ми зацікавлені об’єктивно розповідати про здорове харчування та сертифіковане виробництво органічних продуктів. Переконаний, що це цікаво як нам, так і нашим глядачам.

- Також хочеться запитати, чи є плани щодо створення певної рубрики, програми на ТВі про агропромисловий сектор України? Адже головне «золото» України – найкращі у світі чорноземи. Більше того, хочу наголосити, що глядачі вже «трохи» втомились від убивств, насилля, здирництва, що заполонили провідні канали нашої країни.

- Ми зацікавлені у створенні рубрики про аграрний сектор. Якщо хтось вироблятиме подібні програми або спонсоруватиме таке виробництво у нас – ми будемо раді. Плануємо також за кошти спонсорів купувати документальні фільми про досвід здорового харчування та органічної їжі у Європі.

- Нині стає доволі модно носити органічний одяг, одягатися тільки в натуральне... А Ви що обираєте?

- Звичайно, скільки себе пам’ятаю, віддаю перевагу одягу з бавовни, інших природних матеріалів, аніж із синтетики.

- Фестивальне життя в Україні сповідує більшу увагу до природи, її збереження. Значна частина українців уже втомилась від мегаполісів, де й не видно, як вишня цвіте… Часто люди їдуть у село до дідів-прадідів, інші будують «зелені» містечка подалі від телевізорів і комп’ютерів. А яка Ваша позиція щодо цього?

- Я живу під Києвом, маю невеличкий власний садочок та город з набором фактично всіх основних овочів. У нас на грядці росте редиска, кріп, петрушка, цибуля, часник, гарбузи, огірки, помідори, кабачки, полуниця… Всього і не перелічити. Жодної «хімії» при їх вирощуванні, звісно, не застосовуємо. А ще в нас є кущі смородини та аґрусу. А в саду – яблуні, груші, абрикоси, сливи, черешні. Крім того, маю дачу в Карпатах, де дуже люблю відпочивати.

- Ви багато подорожуєте. Чи знаєте про органічні ресторани, магазини у світі? Можливо, доводилося відвідувати органічні господарства, приміром, у Польщі?

- Так, останнім часом екопідходи у світі стають усе більш популярними та поширеними. Особливо мене вразила мережа «зелених» товарів та продуктів у Ізраїлі. Справді, надзвичайно великий вибір як продуктів харчування, напоїв, так і побутової косметики.

- Пане Миколо, яка Ваша улюблена страва? Чи відкриєте рецепт для наших читачів?

- Про улюблену страву говорити складно... З дитинства люблю салат із білої редьки, заправлений свіжою соняшниковою олійкою.

- І наостанок, де полюбляєте відпочивати?

- У Карпатах. Це справжній і фізичний, і духовний відпочинок. Також дуже люблю подорожувати Європою.

 

Цю та інші статті читайте на сторінках Всеукраїнського органік журналу "ORGANIC UA" 01-02 (22)' 2012

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Ваш адрес почты:
Комментарий: