
Уперше Управління з контролю якості продовольчих товарів та лікарських препаратів США опублікувало звіт про використання антибіотиків у промислових фермерських господарствах. У 2009 р. лише в США у тваринництві було використано більше 13 тис. тонн антибіотиків, більше того, не в цілях лікування хвороб тварин, а лише для їх попередження.
Разом зі статистикою у звіті наводиться низка рекомендацій, як зменшити використання антибіотиків у тваринництві, зважаючи на зростаючу кількість випадків виявлення штамів уже людських хвороб, стійких до всіх відомих антибіотиків. Такий факт ускладнює лікування хвороб людей і тварин, оскільки відомі нам та популярні антибіотики стають неефективними ліками.
Колись відповідні ліки та антибіотики застосовували у звичайній загальноприйнятій практиці лікування тварин, нині ж це стандарт промислового виробництва – використовувати непомірну кількість антибіотиків не для лікування хвороб, а для їх профілактики. І найгіршим у такій практиці є те, що чим більше антибіотиків у тваринництві ми будемо використовувати, тим менш ефективними будуть ці ліки у лікуванні хвороб людини, адже віруси та мікроби вже не будуть такими чутливими до антибіотиків.
Тому маємо звернути увагу на органічне виробництво, адже продукти тваринного походження, отримані як результат – м’ясо, яйця та молоко – максимально безпечні та корисні продукти харчування.
Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 01-02 (14)' 2011
< Предыдущая | Следующая > |
---|