Фахівці Норвезького національного інституту наукових досліджень у галузі харчування і морепродуктів NIFES встановили, що регулярне споживання сьомги значно зменшує утворення жирових відкладень і концентрацію шкідливих жирів в організмі людини, що у свою чергу знижує ризик виникнення цукрового діабету 2-го типу і серцево-судинних захворювань.
Норвезькі вчені встановили, що білок сьомги містить найбільшу порівняно з іншими видами білка кількість таурину - сірковмісної амінокислоти, яка відповідає за поліпшення обмінних процесів в організмі.
Таурин входить до складу жовчі і бере участь у перетравлюванні жирів, засвоєнні жиророзчинних вітамінів і підтримці нормального рівня холестерину у крові. Як сірковмісна амінокислота Таурин забезпечує антиоксидантний захист серця і судин.
Тригліцериди разом із холестерином (основні складові жиру), потрапляючи у великих кількостях в організм, сприяють збільшенню жирової маси тіла та відкладення жиру навколо внутрішніх органів.
Ці наслідки є головним фактором ризику розвитку серцево-судинних захворювань, гіпертонічної хвороби, атеросклерозу та цукрового діабету 2-го типу. Вчені стверджують, що регулярне вживання таких сортів риби, як норвезька сьомга, форель та оселедець, дозволяє знизити у крові рівень тригліцеридів та холестерину, а також концентрацію глюкози та інсуліну.
Таким чином, перерахована риба є потужним фактором профілактики розвитку цих захворювань.
Нагадаємо, що, як повідомлялося минулого тижня, вчені із Нідерландів дійшли висновку, що ресвератрол, що міститься у шкірці і кісточках червоного винограду, покращує метаболізм у чоловіків, які страждають на ожиріння. Таким чином, червоне вино діє на чоловіків як низькокалорійна дієта.
< Предыдущая | Следующая > |
---|