Флавоноїди, що містяться у винограді і червоному вині, можуть захистити шкіру від шкідливого впливу сонячних променів.
Висновками іспанських біохіміків уже зацікавились косметичні компанії.
Флавоноїди, що виробляються рослинами, беруть участь у фотосинтезі, захищають рослинні клітини від надлишку ультрафіолетового випромінювання влітку, і необхідні для таких процесів підготовки рослин до холодів, як опадання листя і "консервація" нирок. Дослідження проведене кафедрою біохімії та молекулярної біології університету Барселони показує, що природні антиоксиданти, не виробляються організмом людини, можуть захистити шкіру від шкідливого впливу сонця.
Результати роботи були опубліковані іспанськими дослідниками в журналі сільськогосподарської та харчової хімії.
Дослідники відзначають, що в лабораторних умовах було доведено, що антиоксидант, що міститься в плодах винограду, може зменшити утворення активних форм кисню в клітинах людського епідермісу, які зазнали впливу УФ-випромінювання. У свою чергу, це може знизити збиток, заподіяний шкірі сонцем, захистити від сонячних опіків і навіть від раку шкіри.
Дослідники підкреслюють: вживання в їжу винограду або червоного вина перед походом на пляж, не можуть забезпечити необхідного захисту від шкідливого сонячного випромінювання.
< Предыдущая | Следующая > |
---|