В Україні почали продавати органічний посуд із висівок

Share on Facebook


Фото: instagram.com/biotrem_eu

Польська компанія Biotrem, яка виготовляє органічний посуд із висівок, відкрила представництво в Україні. Фірма запатентувала технологію, яка дозволяє робити одноразовий посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водорослів, а також полімерів на рослинній основі. Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря.

 

 

Фото: instagram.com/biotrem_eu

Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок.

Набір посуду включає тарілки, чашки, виделки та ножі. Такий посуд достатньо твердий й тривкий, аби розігрівати в ньому їжу. Після використання тарілками можна годувати тварин і птахів. Виробник запевняє, що тарілки з висівок повністю розкладаються за 30 днів. Водночас виделки та ножі зроблено з додаванням полімерів на рослинній основі, що суттєво збільшує час розкладання.

 

Фото: instagram.com/biotrem_eu

Розробники запевняють, що один кілограм продуктів пшеничних висівок – обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація – генерує близько 1,3 кг СО2, в той час як один кілограм полістиренових одноразових тарілок чи чашок генерує в сукупності біля 8,5 кг СО2.

 

Фото: instagram.com/biotrem_eu

Biotrem має власний завод та постачає свою продукцію масовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям, напряму або за посередництвом незалежних дистриб’юторів. Контакти в Україні: 097 431 39 06, vitaliydurach@gmail.com.

Нагадаємо, італійська дизайнерка розробила екологічну упаковку з харчових відходів, бактерій та дріжджів.

Подібне еко-пакування розробили в Сумському аграрному університеті.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Ваш адрес почты:
Комментарий: