Надлишок внутрішньої пропозиції на продуктових ринках в умовах високого урожаю зумовив зниження цін на фрукти і широку групу овочів.
Про це йдеться в аналітичному огляді «Оцінка інфляції. Грудень 2011 року», складеному Національним банком України.
У грудні, згідно зі звітом НБУ, продовжилася тенденція до зниження цін на крупи і борошно. В цілому сирі продукти за рік подешевшали на 4%.
При цьому, за даними НБУ, продовжилося сезонне підвищення цін на групу товарів «молоко, сир і яйця» - 3% за місяць.
Падіння цін на цукор і скраплений газ четвертий місяць поспіль зумовило зниження компоненти «Адміністративні ціни» (річні темпи збільшення сповільнилися до 9,2%).
У Нацбанку нагадали, що споживча інфляція у 2011 році становила 4,6%, що є найнижчим показником за останні 9 років.
< Предыдущая | Следующая > |
---|