Волоські горіхи знижують холестерин краще за рибу

Share on Facebook

 

Нове дослідження, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, показало, що жменя волоських горіхів, включена до щоденного раціону, знижує рівень загального холестерину на 5,4%, а «поганого» (ліпопротеїни низької щільності) – на 9,3%.

 

878

«У здорових людей волоські горіхи знижують рівень холестерину краще, ніж риба. Жирна ж риба знижує рівень тригліцеридів, а також зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань», – повідомляється у дослідженні.

«Практична значимість дослідження у тому, що споживання навіть невеликої кількості простих та доступних продуктів, зокрема волоських горіхів та жирної риби, може значно допомогти у зниженні рівня холестерину в крові та тригліцеридів навіть у здорових людей», – звітує автор дослідження Суяса Раджарам зі Школи громадського здоров’я при Університеті Лома-Лінда (штат Каліфорнія, США). 

Довідка.

Волоські горіхи містять найбільшу кількість корисних жирних кислот Омега-3 з-поміж усіх інших горіхів. Крім того, вони мають унікальну властивість знижувати рівень тригліцеридів, уповільнювати утворення зубного нальоту, а також стимулювати роботу мозку, покращувати настрій та боротися з депресією. Купуючи горіхи, надавайте перевагу органічним та слідкуйте, щоб їхня м’якоть була білою, а не жовтою, що свідчить про псування продукту та наявність гіркого присмаку.

 

Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 12-02 (26)' 2013

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Ваш адрес почты:
Комментарий: