Органічне бачення продовольчої безпеки в ЄС

Share on Facebook

 

9-11 листопада 2011 р. Європейська група IFOAM у Брюсселі організувала чергову Генеральну асамблею та Міжнародну конференцію «Ефективність ресурсів та продовольчої безпеки – можливості та виклики для стійких систем харчування», що спрямовані на подальший розвиток органічного руху в ЄС.


453

Відкрив конференцію Мартін Хойслінг, координатор з питань сільського господарства політичного блоку «Зелені/Європейський вільний альянс» у Європарламенті, акцентувавши увагу на зростаючій протеїновій залежності ЄС від імпорту. Провідні експерти наголошували, що споживання природних ресурсів у ЄС постійно зростає, часто зі шкодою для навколишнього середовища. Незважаючи на певні технологічні удосконалення в ефективності застосування ресурсів, швидкість використання цих ресурсів неухильно зростає, тим самим підриваючи здатність екосистем самовідновлюватися і, в кінцевому підсумку, позначається на наших шансах на виживання.

Для обміну досвідом та генерації рішень світових екологічних та продовольчих проблем на конференцію прибуло більше 60 професіоналів з 23 країн, зокрема Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов. Учасники заходу вивчали зв’язок між ефективністю використання ресурсів та продовольчою безпекою; системи підходів до сталих продуктів харчування і сільського господарства. Було зауважено, що до 2020 р. в ЄС планується спільними зусиллями максимально відокремити використання ресурсів від економічних показників, зменшити викиди вуглекислого газу, захистити біорізноманіття, оптимізувати використання водних ресурсів, активніше розвивати органічне агровиробництво.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Ваш адрес почты:
Комментарий: