Чорна смородина - найкорисніша для здоров'я

Share on Facebook

чорна смородина, вітаміни, оздорвлення зміцнення організму

Супер ягодою визнана британськими вченими чорна смородина, що очолила список найкорисніших для здоров'я ягід, які ростуть у Великобританії. 

Після тривалих і численних тестів у чорної смородини було виявлено властивість запобігати виникненню раковох захворювань і оберігати від хвороб серцево-судинної системи. Чорна смородина так само перешкоджає ослабленню розумових здібностей у людей похилого віку. 

Чорна смородина перевершила всі ягоди за кількістю вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Ягоди чорної смородини містять вітаміни (C, B1, B2, B6, B12, D, E, K), речовини з P-вітамінною активністю (флавоноїди) - до 1,5%, каротиноїди, цукру (глюкоза, фруктоза) - від 4,5-17%; органічні кислоти (лимонна, яблучна) - 2,5-4,5%. Вітаміни добре зберігаються у замороженій смородині.  У ході досліджень було виявлено, що ягоди чорної смородини мають здатність запобігати появі діабету

 
Плоди і листя чорної смородини мають протизапальні, потогінні, мочогінні властивості. Чорну смородину застосовують для зміцнення імунітету, для підвищення апетиту. Листя чорної смородини у вигляді відвару використовуються для лікування ревматизму, подагри, при туберкульозі лімфатичних залоз.

 

Плоди, листя і бруньки застосовують при нирково-кам'яній хворобі і запаленні сечового міхура. Сироп зі свіжих плодів чорної смородини використовують при захворюванні горла, осиплості, коклюші. Свіжий сік з плодів застосовують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, ахілії. Плоди чорної смородини, настояні на білому сухому вині є легким проносним засобом. Листя чорної смородини, настояні в білому вині і злегка підсолоджені, приймають перед їжею як тонізуючий засіб.

 

Саме з цими важливими властивостями чорної смородини пов'язано те, що її часто додають в продукти функціонального харчування, призначені для зміцнення і оздоровлення організму при самих різних захворюваннях.


Add your comment

Your name:
Your email:
Comment: