Петрушка - найкорисніша зелень

Share on Facebook

 

zelen

Всі, хто за здорове харчування – їжте багато зелені. А хто ще не визначився – ось вам список корисних видів зелені.

Перше місце зайняла петрушка. Вона містить в 4 рази більше вітаміну С, ніж у лимоні, окрім цього в неї багато каротину і вітаміну А. Петрушка ще й багата на вітаміни B1, B2, залізо, фолієву кислоту, калій, магній, нормалізує рівень глюкози в крові.

На другому місці – кріп. Він містить вітаміни С, Р, В1, В2, B, PP, фолієву кислоту, багатий на каротин. Ця зелень знижує кров'яний тиск, зміцнює судини, підвищує секрецію шлункового соку. 
Кінза – на третьому місці. Її ще називають китайською петрушкою. У цієї, популярної в азіатських країнах, зелені багато аскорбінової кислоти, каротину, вітамінів В1, В2 і Р. 
Вона чудово впливає на роботу травної та серцево-судинної системи, очищає кров, поліпшує роботу судин, має антисептичну дію, володіє сечогінними властивостями.

На передостанньому місці – шпинат. При всьому його специфічному смаку він містить 14 видів вітамінів і мікроелементів – біотин, ніацин, вітамін С, токоферол, кальцій, мідь, залізо і калій. Він також регулює рівень цукру в крові, укріплює серцевий м'яз, підтримує функціонування м'язових клітин, покращує стан кісток, зубів, волосся і нігтів. 
І на останньому місці – щавель. 
Ця кисла зелень має безліч органічних кислот, каротину і вітамінів. Його теж корисно їсти при погіршенні зору.


Comments (1)
1Thursday, 04 August 2011 09:25
Кира
Петрушка-действительно чудесная и полезная зелень. И тем более удивительно, что правительство РФ отнесла ее к наркотическим средствам!

Add your comment

Your name:
Your email:
Comment: