Ягоди не дозволяють відкладатись холестерину

Share on Facebook

 

Ягоди визнані важливим компонентом у раціоні жінки. Згідно з результатами нового дослідження, вживання більше трьох порцій ягід щотижня знижує ризик серцевого нападу у жінок більш ніж на 30%. Результати дослідження опубліковані в журналі Circulation.


193

Британські вчені під керівництвом Аедін Кассіді провели дослідження за участю 94 тисяч жінок. Дослідження тривало протягом 18 років, учасниці регулярно заповнювали опитувальні анкети про свій раціон харчування і здоров'я. Найнижча ймовірність інфаркту виявилася у жінок, які регулярно їли ягоди. Ризик був нижче на 32% з урахуванням інших факторів ризику серцево-судинних захворювань.

Вчені вважають, що такий ефект викликаний високим вмістом антоціанів в ягодах. Ці речовини допомагають розширювати артерії і запобігають накопиченню холестеринового нальоту на стінках кровоносних судин.

Add your comment

Your name:
Your email:
Comment: