Стінг: відверто про фермерське життя

Share on Facebook

sting_1

Рок-легенда Стінг уперше відкрив історію свого життя на власній фермі у Тоскані, де він провів останні 15 років. 57-річний співак дав інтерв’ю у у Міському театрі Тоскани, описавши, чому його ферма є 100% органічною. «Я – фермер, працюю на землі, щоб прогодувати себе, а не для того, щоб грабувати її», – говорить він.

«Я приїхав до Тоскани та вирішив залишитися тут і стати фермером. Хочу, щоб моя сім’я харчувалася виключно якісною продукцією та мешкала у здоровому навколишньому середовищі. Кожен знає про моє серйозне ставлення до екології та охорони навколишнього середовища, особливо дощових лісів Південної Америки. Тому тут, у Тоскані, займаючись фермерством, я намагаюсь допомогти собі, своїй родині та всім близьким сусідам жити у кращому відносно екології світі», – пояснює співак.

Стінг разом із дружиною Труді Стайлер придбав маєток Іль Паладжио в італійській Тоскані ще у 1997 р. У фермерському маєтку площею 300 га, поблизу Фіглайн Валдарно (30 км північніше Флоренції), Стінг виробляє оливкову олію першого віджиму, каштановий та акацієвий мед, джеми, вирощує овочі та фрукти. Проте не варто думати, що Стінг став вегетаріанцем внаслідок ведення органічного виробництва. Співак виготовляє й органічну ковбасу салямі. Крім того, він зізнався, що його улюблена тосканська страва – тушкований кабанчик. Стінг розповідає, що їжа, приготовлена з продуктів, вирощених на власному городі, смакує набагато краще, ніж та, яку готують із незрозумілих заморських продуктів. Саме тому його кухар використовує продукти лише з власного городу або зібрані у лісі.

Оливковий сад – улюблене місце рок-музиканта у маєтку. Минулого сезону співак власноруч збирав урожай. «Я раніше ніколи не збирав оливок. Одного ранку я спостерігав, як працівники збирають урожай, і вирішив, що теж зможу допомогти. Тому взяв кошик і почав збирати. Нарвав повнісінький! – розповідає зірка з усмішкою. – До того ж це дуже корисно для здоров’я».

Органічна продукція співака продається ексклюзивно у власній крамниці, мережі «Харродс» («Harrod’s»), а також онлайн.

Незабаром зірка збирається розпочати виробництво органічного червоного вина – «К’янті» й «Тоскана» – у кількості 30 тис. пляшок. Пагорби Тоскани - ідеальні для вирощування органічного винограду та інших продуктів, а також для душевного задоволення. Тому вино, витримане протягом двох років у бочках, має надзвичайний смак та аромат.

Виноградники Іль Паладжио, розташовані у районі К’янті, були переведені до біодинамічного вирощування під наглядом консультанта Алана Йорка. Труді Стайлер говорить, що біодинаміка – саме те, куди варто рухатись!

Перша партія органічного вина від Стінга була випущена на ринок США та Великої Британії у вересні 2009 року.

«Я впевнений, що люди захочуть забрати з собою частину краси Тоскани та приємні спогади про свій відпочинок. Можливо, саме за келихом вина К’янті, у пам’яті постануть картини унікального пейзажу Тоскани та гостинність місцевого населення», – розповідає рок-зірка, усміхаючись.

Рок-музикант заявив про намір спрямовувати відсоток від доходу з продажу вина та продуктів харчування зі своєї ферми на вирішення екологічних питань. Стінг разом зі своєю дружиною допомагають і співпрацюють з британською компанією «Soil Association», яка пропагує органічне виробництво у Великій Британії, та Фондом захисту дощових лісів, який вони створили у 1989 р.

Коли зіркову родину запитали, що для них означає їхній маєток Іль Паладжио, вони відповіли хором: «Тут ми добре харчуємось, дихаємо свіжим повітрям, солодко спимо. Тому ми добре почуваємося, є здоровими, а отже – щасливими!».

Окрім маєтку в Тоскані, власністю зіркової пари є ще й маєток Лейк Хаус у Великій Британії, поблизу знаменитого Стоунхенджу.

Як не дивно, тут вони також займаються органічним виробництвом. Саме в цьому маєтку Труді Стайлер започаткувала виробництво органічних продуктів під ТМ «Lake House Organics». Серед нових органічних продуктів – низка джемів та чатні (індійська кисло-солодка і фруктово-овочева приправа до м’яса), виготовлених з органічних продуктів, які вирощені на власних ділянках.

Джеми з чорної смородини та малини, чатні з буряку, а також конфітюр з аґрусу, шавлії та м’яти вже можна знайти в продажу в магазинах «Selfridges».

Крім того, в англійському маєтку утримують корів та курей, а також займаються виробництвом сиру.

«Лейк Хаус – неймовірна ідилія, де оживають мрії з дитинства. Коли в дитинстві я приїздила на ферму мого дядька разом із батьком, то говорила, що колись і я буду мати таку ферму, а він зможе приїжджати до мене в гості та допомагати у справах», – згадує акторка Труді Стайлер.

Проте є ще й інша причина, чому акторка та співак займаються органічним виробництвом та захистом навколишнього середовища в цілому. Батько Труді працював з отрутохімікатами, дихав ними, а тому отримав невиліковну хворобу і помер у молодому віці.

З того часу Труді Стайлер опікується збереженням навколишнього середовища, зокрема створеним разом зі Стінгом Фондом захисту дощових лісів. «Ми почали цей великий проект в Еквадорі, тому що нафтова компанія «Chevron» залишила дуже багато бруду на цих землях після своєї діяльності. Великі транснаціональні компанії дуже забруднюють навколишнє середовище у цьому регіоні, тому ми вирішили підтримати місцеве населення та допомогти їм подати клопотання до суду», – пояснює Труді.

«Нині ми живемо в дуже жорстокому та егоцентричному світі. Проте, незважаючи на наш успіх та багатство, ми насамперед маємо залишатися людьми», – підкреслює зірка.

 

 

Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 03 (06)' 2010

Add your comment

Your name:
Your email:
Comment: