Сестри Завальські про стовідсоткове алібі якості продуктів!

Share on Facebook

 

Зустрітися з учасницями гурту «Алібі» – Аліною та Анною Завальськими – виявилося непростим завданням. Насичений графік відомих сестер щоразу відкладав цю подію.


Алібі

Коли ж, нарешті, дівчата визначилися з часом для інтерв’ю, з’ясувалося, що зустріч відбудеться о першій ночі у нічному клубі, одразу після виступу дуету. Перше питання народилося саме собою.

 

Дівчата, а ви взагалі їсте вночі?

Аліна: Так, буває. Концерти закінчуються доволі пізно, під час виступу витрачається багато енергії, тож необхідно її поповнювати – от і трапляється час від часу.

Аня: Удень харчуватися немає часу або змоги, або бажання, тому їмо вночі. Можемо й о третій ночі відкрити холодильник і повечеряти, зате і снідаємо пізно – інколи й о другій дня.

А взагалі слідкуєте за тим, що їсте? Чи важливо для вас, щоб харчування було здоровим?

Аліна: Якщо чесно, то не дуже слідкую, просто намагаюся покладатися на власні відчуття. Наприклад, не їм м’яса, бо для мене це важкий продукт. Однак люблю рибу та морепродукти, фрукти.

Аня: А я, на відміну від Аліни, м’ясо люблю, особливо смажене або тушковане з овочами. Це допомагає підтримувати сили, організм отримує енергію. Наприклад, під час посту, коли я відмовилася від м’яса, мені було дуже важко у фізичному плані.

А продукти самі купуєте, чи хтось допомагає?

Аліна: У нас завжди заповнений холодильник. Був час, коли ми жили окремо, тоді ми купували продукти самостійно і самі готували.

Аня: Насправді це дуже захопливий процес, я дуже люблю купувати продукти, особливо солодке. Самостійно обирати харчі цікаво і корисно, адже те, що сам вибираєш для себе обов’язково з’їдаєш.

Аню, якщо ти любиш обирати продукти, то питання швидше до тебе: склад продуктів читаєш?

Аня: Обирати продукти люблю я, а от склад читає Алінка.

Аліна: Так, я завжди читаю склад. І ніколи не ризикую – якщо щось насторожує, то просто відмовляюся від певного продукту. Постійно звертаю увагу на наклейки «Без ГМО», реагую на них.

До речі, про ГМО! Що думаєте з цього приводу?

Аня: Це дуже суперечливе питання. Буває, що на афішах концертів пишуть «живий звук», але це – неправда, просто такі правила. Маю підозру, що з написом «Без ГМО» відбувається подібне.

Аліна: ГМО – це, безперечно, погано. Не можна труїти свій організм, адже кожен сам відповідає за своє здоров’я і мусить дбати про нього належним чином.

А що ви знаєте про органічні продукти?

Аня: Серед багатьох відомих людей це модно. Але ми, якщо чесно, не завжди дотримуємося цього стилю життя. Адже, як на мене, це не лише харчування, а саме спосіб життя.

Аліна: Звичайно, треба контролювати, що ти їси, але з таким щільним графіком, як у нас, це не завжди виходить, на жаль.

Аня: З іншого боку, дуже складно відстежити, що продукт дійсно органічний. У цьому можна точно бути впевненим, якщо самостійно виростиш його. Але якщо перед нами стоїть вибір, то обираємо сертифіковане органічне.

А за кордоном куштували органічні продукти?

Аліна: Зазвичай, коли приїжджаємо до іншої країни, то харчуємося у ресторанах. У такому випадку складно з’ясувати, де і як були вирощені компоненти страви, яку ти замовив. Хоча є заклади, де і таке можливо.

Аня: А якщо самі купуємо продукти в супермаркетах, то завжди намагаємося обирати ті, що містять позначки «ОРГАНІК», «ЕКО» та «Без ГМО».

В Україні вже з’явилися органічні супермаркети. Чи знаєте ви про них? Бували?

■  Аня: Ми знаємо про існування таких магазинів, відділів у супермаркетах, заходимо до них, хоч і не часто. Звичайно, продукти там більш якісні, вирощені без шкідливих добрив, хімікатів та інших сучасних винаходів хімії-біології. Але не кожен може собі це дозволити, адже вони значно дорожчі, ніж продукти на звичайних ринках.

Аліна: Якщо є можливість вирощувати на дачі власну картоплю, помідори, огірки, посадити фруктові дерева і збирати врожай, це ідеальний варіант. Нам у цьому пощастило – чисті, здорові, по суті, органічні продукти нам передає бабуся, за що їй дуже дякуємо!

Які продукти для вас є особливо важливими – мясо, риба, овочі? Як ви їх обираєте?

Аня: Всі з вищеперерахованих продуктів ми вживаємо, тож для нас важливо, якої вони якості.

Аліна: Наприклад, курку купуємо лише домашню, а рибу в перевіреному магазині, де все високої якості. Більша частина раціону складається з овочів та фруктів, тому добираємо їх особливо ретельно.

Дівчата, наостанок поділіться з нашими читачами фірмовими рецептами сестер Завальських.

Рецепт від Ані

Риба у насінні соняшника

Філе будь-якої риби порізати на шматочки і замаринувати на годину в лимонному соці зі спеціями на власний смак, посолити. Потім обмокнути в яйце та очищене насіння соняшника і підсмажити на оливковій олії з обох боків до утворення золотистої скоринки.

 

Рецепт від Аліни 

Рагу в горщику

Інгредієнти: будь-яке якісне м’ясо (400-500 г), по дві великі цибулини та морквини, гриби (на власний смак – білі, лисички чи навіть шампіньйони – 200-300 г), 6 картоплин, великий молодий кабачок або цукіні, спеції, лавровий лист.

Обсмажити м’ясо на оливковій олії на великому вогні, додати нарізану цибулю та натерту моркву, посолити та додати приправу. Розкласти отриману суміш на дно горщиків, потім нарізану великими кубиками картоплю, зверху викласти попередньо проварені (2-3 хв) та обсмажені з цибулею гриби, все це засипати нарізаними кубиками кабачками. Додати бульйон або трохи гарячої води. Поставити у розігріту до 2000С духовку, тушкувати 40-45 хв, потім зменшити температуру до 1500С і тушкувати до повного приготування близько 30 хв.

СМАЧНОГО!

 

 Повністю читайте цю статтю в друкованій версії Всеукраїнського органік журналу "ORGANIC UA" 05-06 (17)' 2011

Add your comment

Your name:
Your email:
Comment: