Зіпсоване м’ясо постачали у ковбасні цехи

Share on Facebook

 

Підприємець з Хмельницького організував підпільний м'ясообвалочний цех. Сировину чоловік скупляв на міських ринках, а обвалене (відокремлене від кісток) м'ясо, сало і шкіру реалізовував у ковбасні цехи без оформлення відповідних документів

 

609_thxl

Цех по скупці та обвалці свинячих голів та обрізків сала працював в антисанітарних умовах. Про це повідомили працівники ветеринарної міліції. Горе-підприємець не знаючи як себе захистити, відмовлювався, що цех функціонував всього два тижні. Та це не покращило ситуації. «Бізнесмен» в будь-якому випадку відповість за свої дії.
«Під час огляду холодильних камер правоохоронці виявили і вилучили 24 свинячих голови, 50 кг обрізків сала та 78 кг (чотири ящики) свинячої шкіри», - розповіла прес-секретар УМВС України в Хмельницькій області Юлія Адамік.
Окрім того у холодильній камері також стояло 42 прозорих відра з 210 кілограмами соленого оселедця. Підприємець сказав, що рибу на тимчасове перебування йому залишив товариш, продавець одного з продуктових ринків. Чоловік сам засолив рибу для продажу.
«Оскільки його власна морозильна камера має температуру зберігання 18 градусів, а для зберігання риби потрібно 0, рибу він передав мені», - розповів власник підпільного цеху.
Правоохоронці виявили, що ветеринарних документів при транспортуванні сировини також не оформлено.
Усю виявлену продукцію, а саме 288 кг м'ясної сировини та 210 кг соленого оселедця, загальною вартістю у понад 10 тисяч гривень утилізовано на ДП «Хмельницький ветсанзавод».
Діяльність цеху працівники міліції призупинили, а порушники, згідно статті 107 Кодексу України, сплатять штраф розміром від 51 до 170 гривень.

 

Add your comment

Your name:
Your email:
Comment: