Шоколад корисний для серця і мозку, але загрожує "побічними ефектами"

Share on Facebook

 

Дослідники виявили, що вживати шоколад набагато корисніше, ніж вважалося раніше. Він може служити для профілактики хвороб серця та інсульту.


шоколад

Але лікарі попереджають: не поспішайте налягати на солодке, тому що це може стати причиною інших проблем зі здоров'ям. Залишається сподіватися, що коли-небудь з'явиться шоколад, що не має "побічних ефектів".

Тим, який вплив робить шоколад на ризик розвитку кардіометаболічних розладів, спантеличені вчені з Кембриджського університету разом з колумбійськими колегами. У звіті, опублікованому на сайті BMJ, докладно розповідають про методику дослідження та обробки результатів.

Доктор Оскар Франко і його колеги проаналізували результати семи робіт, в яких брали участь більше 114 тисяч чоловік, як здорових, так і страждаючих хворобами серця. Дослідники порівнювали показники людей, які уникають солодкого, і шокоголіков. При цьому вчені не робили різниці між тим, який вид шоколаду, молочний або темний, споживають добровольці.

В ході п'яти досліджень було доведено, що шоколад благотворно позначається на роботі серця та стан серцево-судинної системи. Ризик розвитку серцево-судинних захворювань у ласунів на 37% нижче, ніж у тих, хто уникає шоколаду або вживає його вкрай рідко. Крім того, шоколад на 29% знижує ймовірність розвитку інсульту.

Але вчені у своєму звіті також зазначають, що надмірне споживання шоколаду може привести до ожиріння й діабету другого типу. Тому вчені висловлюють надію, що одного разу для профілактики хвороб серця з'явиться шоколад з низьким вмістом цукру і жиру.

Add your comment

Your name:
Your email:
Comment: