Таблетки-антибіотики допомагають вилікуватися, але, на жаль, мають і низку побічних дій, зокрема, знижують імунітет. Ми спробували знайти заміну антибіотикам з аптеки серед натуральних продуктів. 6 усім відомих продуктів при регулярному вживанні їх в їжу можуть не лише прискорити процес одужання, а й взагалі не допустити хвороби.
1. Часник
Часник має антибактеріальні, антиоксидантні, противірусні та протигрибкові властивості. Вживання часнику допомагає запобігти навіть ракові, хворобам серця, високому кров'яному тиску і атеросклерозу. Часник - добре відомий засіб, що очищує й розріджує кров, а також є ефективним при лікуванні виразки шлунка, гіпертонії і акне.
2. Мед
Мед має антисептичні та антибактеріальні властивості, що робить цей продукт прекрасним засобом для лікування шлункових виразок, ран і опіків. Також мед ефективний у лікуванні болю в горлі, кашлю та застудиї.
3. Малина
З ягід малини виходить дуже смачне варення, але крім цього малину всі знають як прекрасний засіб при застуді. Цю ягоду вживають, щоб прискорити процес одужання. Малина має потогінну дію, запобігає авітамінозові і лікує інфекції верхніх дихальних шляхів.
4. Ехінацея
Ехінацея - природний антибіотик. Ехінацея стимулює імунну систему організму і сприяє утворенню білих кров'яних тілець і інтерферону. У перелік хвороб, від яких може допомогти вилікуватися ехінацея, входять простудні захворювання, ангіна, виразки у роті та багато інших недуг.
5. Корінь женьшеня
Корінь женьшеню володіє низкою цілющих властивостей і здатністю допомагати при таких захворюваннях, як цукровий діабет другого типу, еректильна дисфункція у чоловіків, а також втома і брак енергії. Також женьшень використовують для лікування захворювань дихальних шляхів, раку і грипу.
6. Орегано
Орегано - популярна спеція, яка має антисептичні властивості. Орегано використовують для лікування проблем зі шлунком, захворювань дихальної системи і полегшення больових відчуттів при ангіні. Також орегано має антиоксидантні і антимікробні властивості завдяки високому вмісту фенольних кислот і флавоноїдів.
Джерело:http://kava.lviv.ua
< Попередня | Наступна > |
---|