Цитрусові знижують ризик інсульту

Share on Facebook

 




Дослідники знайшли сполуки, що знижують ризик виникнення інсульту у жінок в апельсинах, грейпфрутах та інших цитрусових фруктах.

39

Багато лікарів вважають, що наявність в цитрусових антиоксидантних сполук, також відомих як флавоноїди, може знизити ризик розвитку інсульту. Справа в тому, що флавоноїди поліпшують функцію кров‘яних клітин, а також вони мають протизапальні властивості.

Серед інших властивостей, флавоноїди ще надають фруктам і овочам унікальний колір. Вони також можуть бути виявлені в шоколаді та червоному вині. За деякими оцінками, існує близько 5000 видів цих сполук.

У нещодавно опублікованому дослідженні вказується, що флавоноїди, знайдені в цитрусових фруктах, що також відомі під назвою флавонони, мають найбільш сприятливі властивості щодо зниження ризику виникнення інсульту.

Дієта з максимальною кількістю флавононів продемонструвала 19% зниження ризику виникнення інсульту серед жінок.

Цитрусові фрукти та інсульт

Паралельно з дослідниками з норвічної медичної школи у Великобританії, д-р Рексрод, разом зі своїми колегами з Гарварда, зробила спробу краще зрозуміти вплив шести специфічних типів флавоноїдів на рівень ризику виникнення інсульту.

Вчені проаналізували дані дослідження, яке тривало 14 років і включило в себе вивчення стану 70000 жінок.

На самому початку дослідження, а потім кожні 4 роки, жінок просили заповнити анкету, що містить питання про їх раціон.

Результати показали, що жінки, які включали в свій раціон багато цитрусових фруктів, дійсно показали найнижчий ризик виникнення інсульту.

Тим не менш, д-р Рексрод вважає, що це питання вимагає подальшого дослідження.

Основною складністю в цьому питанні є той факт, що грейпфрутовий сік часто може бути несумісним з деякими лікарськими засобами, які прописуються для попередження серцевих нападів й інсультів. Вживання грейпфрутового соку також може збільшити ризик виникнення проблем з печінкою при прийомі лікарських засобів для нормалізації рівня холестерину в крові.

В цілому дослідники нагадують, що вживання свіжих фруктів і овочів має гарний вплив на здоров’я вашого серця.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: