Фармакологи: шашлик і стейк можуть спровокувати напад астми

Share on Facebook

 

Доктор Джейн Олдер, що читає лекції з фармакології в Університеті Центрального Ланкаширу, в інтерв'ю газети Dalily Mail нагадує про те, що деякі продукти не поєднуються з лікарськими препаратами.


шашлик

Джейн Олдер відзначає, що грейпфрутовий сік, який бадьорить, спалює жир, забезпечує організм вітамінами, знижує рівень холестерину, має антибактеріальний і протигрибковий ефект, покращує обмін речовин, насправді далеко не завжди корисний. Грейпфрут погано поєднуєтсья з лікарськими препаратами "від серця" і протизаплідними пігулками. Винна в цьому речовина фуранокумарін, що уповільнює роботу системи цитохромів. Поки печінка зайнята розбиранням на запчастини інгредієнтів грейпфрута, ліки циркулюють по організму, їх концентрація в крові наростає, досягаючи небезпечного рівня, коли з'являються відразу всі побічні ефекти. Не узгоджується грейпфрут з антидепресантами, антигістамінними, препаратами для лікування алергії, гіпертонії, і ліками для зниження холестерину. З молоком абсолютно не зважають антибіотики тетрациклінового ряду, які використовуються для лікування шкірних висипів і незначних інфекцій, в тому числі циститу. Антибіотик в поєднанні з катіонами кальцію утворює міцні сполуки не володіють лікувальним ефектом. У результаті ліки проходить через травну систему, не всмоктуючись. Джейн Олдер радить астматикам уникати смаженого м'яса, так як вуглецеві сполуки можуть нейтралізувати дії препаратів на основі теофіліну. Більш того, м'ясо-гриль може спровокувати напад астми. Джейн Олдер також радить проявляти обережність при прийомі вітамінів, тому що такі елементи як магній, залізо, цинк і кальцій можуть вступати в реакцію з деякими препаратами, в тому числі з антибіотиками, запобігаючи їх всмоктування.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: