Данія зростання ринку органічних продуктів

Share on Facebook

 

Обсяги продажу органічних продуктів у Копенгагені стрімко зростають, усе більше ресторанів, кафе та готелів залучаються до органічного сектора.


Данія, органічні продукти

Обсяг продажу органічних продуктів у приватному секторі сягає більше 10%. До того ж Данія встановила світовий рекорд: 45% від загального числа продуктів, які споживаються у закладах громадського харчування, – органічні. Державна стратегія «Центр екологічно чистого життя – наша мета у 2015 р.» передбачає підвищення обсягу споживання органічних продуктів до 90% уже в 2015 р. у всіх міських установах харчування. Для приватного сектора очікується збільшення обсягу продажу та споживання органічних продуктів принаймні до 20%.

Такі мережі кав’ярень, як «Bio Mio», «Soupanatural», «Biom» та ресторан «Cap Horn» пропонують органічні страви. Різноманітні органічні буфети, кулінарія та крамниці також продають високоякісні здорові продукти харчування. Саме у Копенгагені було відкрито перший органічний великий супермаркет «Egenfeld». Органічні продукти можна придбати і на місцевих органічних фермах та регіональних фермерських базарах.

На конференції ООН щодо зміни клімату, що відбулася 7-18 грудня 2009 р., сталий розвиток було визнано одним із головних пунктів у програмі постачання продуктів харчування. Крім забезпечення здорових та смачних продуктів, ціна також має бути обґрунтованою. Данію було визнано країною, в якій фактично 65% усіх органічних продуктів та напоїв, у т. ч. кава та чай, відповідають цим вимогам.



Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 04 (07)' 2010

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: