Норвегія: органічні страви для військовослужбовців

Share on Facebook

noorgarmy

Уряд Норвегії прагне досягти розвитку органічного виробництва та споживання на рівні 15% уже до 2015 р. Згідно з цим планом деякі підрозділи Міністерства оборони Норвегії отримали фінансування для впровадження пілотного проекту з використання органічних продуктів для приготування їжі військовослужбовцям. Цей проект розпочався ще у 2007 р. і триватиме принаймні до кінця 2010 р. Військові кухарі закінчили підготовчі курси з приготування органічних страв, а також відвідали органічні ферми та аквакультурні компанії.

Влітку та восени місцеві фермери постачають військовослужбовцям свіжі овочі та фрукти. Це нововведення не лише гарантує якість продуктів, а й зменшує витрати та підтримує місцевих фермерів. На сьогодні вже отримано позитивні результати, які вселяють надію. Тому вже у січні 2010 р. всі військові частини було переведено на органічне харчування з метою досягти 15% уже в 2012 р. Оскільки Міністерство оборони Норвегії споживає значні обсяги продовольства, це, звісно, вплине на загальнодержавний рівень споживання органічних продуктів у цій скандинавській державі.

 

Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 05-06 (08)' 2010

Коментарі (1)
1Четвер, 21 жовтня 2010, 20:06
Ингегерда
Вот это ЗДОРОВО!!!!!!!!

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: