Болгарія за розвиток харчової продукції для космонавтів і космічних оранжерей

Share on Facebook

Сьогодні Болгарія займає третє місце у світі з виробництва їжі для космонавтів і перше місце у створенні космічних оранжерей.


Болгарія, їжа космонавтів

Ще в 1973 році болгарський уряд прийняв рішення розвивати науку в ногу зі світовими стандартами. За пропозицією академіка Цвєтана Цвєткова, директора болгарського Інституту кріобіології і ліофінізаціі, країна долучилася до процесу дослідження і розробки космічної їжі, змагаючись зі світовими лідерами. 


Їжу для космонавтів виготовляють за спеціальною технологією. Вона називається ліофілізацією і є нічим іншим, як заморожуванням продуктів у вакуумі. Заморожений продукт опромінюють яким-небудь видом енергії, поки їжа повністю обезводниться. Потім космічна їжа пакується в спеціалних коробках, де повністю зберігає свій смак і корисні речовини до п'яти років. Цим способом створюють різноманітне і високопоживне меню для космонавтів. 


Сьогодні Болгарія займає третє місце у світі з виробництва їжі для космонавтів і перше місце у створенні космічних оранжерей. Провідні космічні держави - США і Росії, вважають болгарські космічні продукти кращими за їх винятковий смак. Французам, які створили апаратуру, завдяки якій виготовляється космічне меню, дуже подобаються болгарська мусака, свіжі сливи, яблука та ягоди. 


Болгарські біологи, разом з колегами з європейських країн, прискорено працюють над створенням оранжерейної установки для вирощування рослин, які будуть входити в їжу космонавтів як свіже, смачне і корисне доповнення.

 

http://bulgaria-tourismbg.com/

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: