Польща: визначено передові органічні господарства

Share on Facebook

Польща здавна славилась у Європі своїми м`ясними виробами – ковбасами та ведлинами, тобто копченостями.


lodz

Чимало таких органічних продуктів наші західні сусіди могли скуштувати на Днях натуральних продуктів NATURA FOOD протягом 23 – 25 жовтня 2009 року у Лодзі. Це вже другий подібний ярмарок, на якому, як ведеться, відвідувачі могли ознайомитися з продукцією, взяти участь у різних розвагах, почерпнути чимало інформації. Цьогоріч було проведено досить пізнавальний семінар «Якість харчових продуктів», організаторами якого стали Міністерство сільського господарства та Центр дорадництва з Радома. В рамках програми Poznaj Dobrą Żywność («Познайомтеся з гарною їжею») виступили фахівці міністерства та Головної інспекції якості харчової продукції, приділивши значну увагу питанням органічних продуктів тваринництва, зокрема прямого їх продажу.

У перебігу ярмарку NATURA FOOD було проведено конкурс на краще органічне господарство. Його організовували вдруге Міністерство сільського господарства разом з Центром дорадництва (CDR) та місцевими консультаційними центрами. До уваги громадськості було представлено дві номінації: «Екологія – навколишнє середовище» та «Органічне господарство товарне». В першій номінації взяли участь 92 господарства, в другій – 84. Переможцями стали, відповідно, Альфред Вєнцлавський (Вармінсько-Мазурське воєводство) та Кшиштоф Беднаж (Свентокшиське воєводство), чия м`ясна продукція не залишила байдужим нікого.

Організатори обіцяють, що міжнародний ярмарок NATURA FOOD стане щорічним заходом.


Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 04' 2009

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: