Тисячі тонн антибіотиків з’їдаємо з продуктами тваринництва

Share on Facebook

 

antybiotyky

Уперше Управління з контролю якості продовольчих товарів та лікарських препаратів США опублікувало звіт про використання антибіотиків у промислових фермерських господарствах. У 2009 р. лише в США у тваринництві було використано більше 13 тис. тонн антибіотиків, більше того, не в цілях лікування хвороб тварин, а лише для їх попередження.


Разом зі статистикою у звіті наводиться низка рекомендацій, як зменшити використання антибіотиків у тваринництві, зважаючи на зростаючу кількість випадків виявлення штамів уже людських хвороб, стійких до всіх відомих антибіотиків. Такий факт ускладнює лікування хвороб людей і тварин, оскільки відомі нам та популярні антибіотики стають неефективними ліками.


Колись відповідні ліки та антибіотики застосовували у звичайній загальноприйнятій практиці лікування тварин, нині ж це стандарт промислового виробництва – використовувати непомірну кількість антибіотиків не для лікування хвороб, а для їх профілактики. І найгіршим у такій практиці є те, що чим більше антибіотиків у тваринництві ми будемо використовувати, тим менш ефективними будуть ці ліки у лікуванні хвороб людини, адже віруси та мікроби вже не будуть такими чутливими до антибіотиків.


Тому маємо звернути увагу на органічне виробництво, адже продукти тваринного походження, отримані як результат – м’ясо, яйця та молоко – максимально безпечні та корисні продукти харчування.

 

www.organicauthority.com



Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 01-02 (14)' 2011

Коментарі (1)
1П'ятниця, 25 лютого 2011, 12:57
Ольга Бронюк
Безперечно, висновок напрошується один: або перехід до вегетаріанства, або ж споживання виключно органічних ковбас, сала та інших мясних продуктів!

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: