США: полуниця покращить здоров’я

Share on Facebook

 

polunicja-pokrawit-zdorovja

Коли постає питання про здорове харчування, більшість людей розуміє, що це правильний вибір. Проте вони не завжди знають, що щоденне споживання деяких продуктів здійснює миттєвий вплив на здоров’я. Згідно з новими дослідженнями, опублікованими у Journal of Medicinal Food, антиоксиданти полуниці починають активно діяти в крові вже після кількох тижнів споживання, підвищуючи захисні властивості організму до утворення тяжких хвороб.

«Сьогодні багато говорять про вміст антиоксидантів у фруктах, – розповідає Дейв Гротто, дослідник і автор книги «101 продукт для оптимального життя». – Проте лише наявність антиоксидантів у фруктах не гарантує, що ці антиоксиданти будуть використані організмом. Нове дослідження наголошує на важливості споживання суперпродуктів, зокрема полуниці, регулярно».

У ході дослідження було проведено експеримент. 20 здорових жінок протягом трьох тижнів щоденно споживали 200 г полуниці. До початку експерименту було взято кілька аналізів крові на вміст антиоксидантів. Після закінчення експерименту було виявлено підвищену здатність організму попереджати окислення жирів у крові, зокрема холестерину. До речі, підвищений рівень окисленого холестерину в крові ідентифікується як ризик виникнення серцево-судинних хвороб.

Отже, регулярне споживання полуниці допоможе підвищити антиокислювальні властивості організму. Тому зараз, у сезон, не відмовляйте собі у задоволенні насолодитися цією надзвичайною ягодою якомога частіше. Звісно, ліпше звертати увагу на органічні ягоди!

 

www.freshplaza.com



Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 07-08 (09)' 2010

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: