Шум спотворює смак їжі

Share on Facebook

 

shum

  Гучний фоновий шум спотворює смак найвишуканіших страв, послаблюючи його, повідомили британські дослідники з Університету Манчестера.


Вчені провели експеримент, в якому взяли участь 48 осіб. Учасників експерименту попросили продегустувати різні за смаком продукти (солодкі, солоні і т.д.). Під час вживання їжі у всіх добровольців були зав'язані очі, а сам процес супроводжувався шумами різного рівня гучності.

У результаті виявилося, що при інтенсивному фоновому шумі слабкіше сприймалися смакові якості як солодкої, так і солоної їжі. А от коли шуму не було, учасники експерименту оцінювали їжу відповідно з реальним ступененем солоності і солодкості закусок.



 
 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: