Сирі яєчні жовтки служать для профілактики серцево-судинних захворювань і раку

Share on Facebook

 

У сирих яєчних жовтках знаходиться більше антиоксидантів, ніж в яблуках або журавлині. Гоголь-моголь може надати істотну допомогу в запобіганні серцево-судинних захворювань і раку.


яєчні жовтки

Звіт про дослідження, проведене вченими з університету Альберти, був опублікований в журналі Food Chemistry. З їх висновками в короткому викладі знайомить сайт Nutrition Horizon.

В жовтках яєць, отриманих від курей з типовим раціоном, основу якого складають пшениця і кукурудзяні зерна, були виявлені два види амінокислот, тіптофан і тирозин, що володіють високими проти окислюючими властивостями.

За словами вчених, у двох яєчних жовтках міститься в два рази більше антиоксидантів, ніж в яблуці, і майже стільки ж, як в порції журавлини (25 гр).

При цьому корисні властивості яйця зменшуються на 50% при варінні або смаженні.

У ході попередніх досліджень вченими було доведено, що куряче яйце є джерелом білків, жирів, вітамінів і мінералів.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: