У Швейцарії масово закриваються заводи з виробництва сиру

Share on Facebook

 

Як мінімум 5 заводів з виробництва сиру в Швейцарії зупинили виробництво з початку цього року.


Швейцарія

Зростання експортних цін на сири привів до значного скорочення обсягу продажів, повідомляє Національна Асоціація виробників молочної продукції Швейцарії. А зміцнення курсу місцевої валюти стало головною причиною зростання цін на експорт. Хоча загальний обсяг поставок сиру з країни з початку року скоротився всього на 2%, показники продажів даного продукту на світових ринках значно знизилися. Наприклад, продажі головного експортного продукту - сиру Емменталь - впали на 17%.

"Ми отримували 7 швейцарських франків 20 сантимів за кілограм сиру в 2010 році Тепер ми можемо заробити лише 5,5 франка Коли ми наблизимося до ціни 5 франків 30 сантимів -.. Нашої точки беззбитковості - нам потрібно буде замислитися над зупинкою виробництва", - говорить комерційний директор Емменталь Молочні Показати ЕдріанЗендер.

Національна Асоціація виробників молочної продукції Швейцарії застерігає, що ситуація може погіршитися до завершення року, якщо долар і євро будуть далі падати.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: