Харчування проти целюліту

Share on Facebook

 

Сонечко змушує нас ховати у шафу об'ємні светри і куртки товсті і замислюватися про короткі спідниці і відкриті сукні, а значить, і про накопичений целюліт.


целюліт, правильне харчуванняНа жаль, горезвісна апельсинова кірка рано чи пізно з'являється у кожної жінки. Виною тому жіночі гормони естрогени. Однак прискорити появу целюліту можна за допомогою сидячого способу життя і неправильне харчування. А раз так, для того щоб запобігти целюліт і зменшити видимість вже наявних горбків, недостатньо лише записатися у фітнес-клуб і регулярно робити масаж. Доведеться ще внести і корективи в своє меню. Що любить целюліт? - Сіль. Одна з причин появи целюліту - затримка рідини в організмі. Нирки можуть не справлятися з надлишками солі, які поступово накопичуються, затримуючи воду, що викликає набряки і змушує жир нерівномірно розподілятися під шкірою. Справа в тому, що, якщо між клітинами нашого тіла накопичується зайва рідина, відстань між ними збільшується, і жир відкладається горбиками. Тому має сенс скоротити споживання солі. Пам'ятайте, що нашому організму щодня потрібно близько 1 / 4 чайної ложки солі. А все, що понад цю норму, вже шкідливо. Якщо несолона їжа здається вам занадто прісною, користуйтеся спеціями і приправами. Наприклад, лимонний сік з успіхом замінить сіль в овочевих салатах, петрушка і зелений лук додадуть пікантності картоплі та рибі, естрагон відмінно поєднується з куркою та індичкою. Алкоголь. Теж викликає затримку рідини, та ще й досить калорійний. Всього один кухоль пива містить близько 500 ккал, а келих сухого вина - близько 200 ккал. Цукор. Рафінований цукор на відміну від складних вуглеводів типу картоплі швидко засвоюється організмом і викликає миттєве підвищення рівня глюкози в крові. Глюкоза - це «пальне», яке потрібно для роботи м'язів, органів і клітин людського тіла. Але, якщо ви ведете малорухливий спосіб життя і організм не встигає швидко витратити таку кількість палива, зайву глюкозу він відправляє в жирове депо. Насичені жири. Ще один прихильник целюліту - порушення кровообігу. Коли кров «погано» тече по судинах, відтік рідини сповільнюється. Насичені жири викликають появу холестеринових бляшок, які «забивають» судини і заважають кровотоку. Найбільше насичених жирів міститься у вершковому маслі, свинячому салі, жирному м'ясі, субпродуктах. Деякі продукти здатні допомогти в боротьбі з апельсиновою кіркою: селера. Цей овоч по праву заслужив любов дієтологів всього світу. Справа в тому, що в зелені селери містяться речовини, що поліпшують обмін речовин і перешкоджають відкладенню жиру. Саме тому селера входить до складу більшості дієт для схуднення. Чим ще корисний. Серед інших достоїнств селери - велика кількість вітамінів. У ньому є і вітамін А, і аскорбінова кислота, і вітаміни групи В, і фолієва кислота, і навіть рідкісний вітамін U, нестача якого здатна спровокувати загострення гастритів і виразкової хвороби. Листя селери використовують для профілактики захворювань нирок, серцево-судинної системи, ревматизму, крім того, селера сприяє загоєнню ран і бореться із запальними захворюваннями шкіри. Солодкий перець. Містить багато біофлавоноїдів - речовин, які допомагають виробленню колагену. Колаген робить шкіру більш еластичною, а це означає, що ваші стегна залишаться гладкими - жир утворює горбики лише в місцях, де шкіра недостатньо пружна. Чим ще корисний. У стручках болгарського перцю міститься безліч вітамінів: В, В2, РР, А. Причому в червоному та жовтому перці вітаміну А, або каротину, набагато більше, ніж у зеленому. У перці багато мікроелементів: калій (потрібний для серця і судин), йод (необхідний для мозку і правильного обміну речовин), залізо (для крові), цинк (поліпшує шкіру), фосфор (зміцнює пам'ять), магній (нормалізує роботу нервової системи). Петрушка. Кучерява травичка володіє досить сильним сечогінним ефектом і запросто розправляється із зайвою рідиною, а значить, перешкоджає появі целюліту. Невеликий пучок петрушки здатний задовольнити добову потребу організму у вітаміні С. За змістом аскорбінки петрушка перевершує навіть лимони і чорну смородину. Зелена цибуля. Знижує рівень цукру в крові і активізує обмін речовин. А чим швидше метаболізм, тим швидше організм спалює жири, і целюліт теж згорає в цій «топці». Цибуля - чемпіон серед овочів за вмістом цинку. Дефіцит цього мікроелемента здатний викликати не тільки випадання волосся і зробити ваші нігті ламкими, а й спричинити серйозніші проблеми. В даний час встановлено участь цинку у формуванні імунітету, а тому люди, які страждають від нестачі цього мікроелемента, часто стикаються з різними інфекційними захворюваннями, застуджуються, страждають від алергії. Ківі. У ківі містяться речовини, здатні розчиняти бляшки на стінках судин. Якщо протягом місяця з'їдати по 2 ківі в день, кількість судинних бляшок зменшиться на 18%. 1 ківі забезпечить організм аскорбінкою на півтора дня. Нежирна курка. Якщо ваші м'язи будуть в тонусі, целюліт вам не страшний. А для будівництва м'язів організму потрібен білок. Звичайно, білки можна отримати і з яловичини або свинини, але в цих різновидах м'яса занадто багато жиру. Вчені провели тривале дослідження, в якому спостерігали за жінками. Виявилося, що саме дієти, на яких часто сидять жінки, призводять до виникнення апельсинової кірки. На думку фахівців, проблема полягає в тому, що будь-які обмеження є стресом для організму. А в результаті стресу спостерігається викид в кров глюкокортикоїдів, які руйнують білки, необхідні організму, щоб підтримувати м'язи в тонусі.
Коментарі (1)
1Четвер, 08 серпня 2013, 06:49
оля кос
Картопля не є складним вуглеводом. Як і цукор,рис і макарони. До складних вуглеводів відносяться хліб грубого помолу,каші, клітковина,тобто такі вуглеводи,які засвоюються довго,відповідно не переходячи в жир.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: