МОЗ нагадує про незебпеку отруєння грибами

Share on Facebook

 

Останнім часом в Україні почастішали випадки отруєння грибами. Про це інформує прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.


гриби, отруєння

Аналіз випадків отруєнь грибами в Україні показує, що більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки.

Медики нагадують, що необхідно правильно підготувати гриби до споживання. Важливо не довго варити гриби, а зливати з них відвар декілька разів, адже саме він є дуже небезпечним. Лише після того можна продовжувати готування страви.

Якщо після споживання грибів ви почуваєтесь погано, відчуваєте нудоту, блювоту, головний біль, галюцинації чи біль у животі, лікарі радять викликати "швидку допомогу". «До її приїзду промийте шлунок 1-2 л розчину марганцівки або сольового розчину, можна зробити очисну клізму. Пийте багато рідини», - кажуть вони.


Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: