Перший Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів

Share on Facebook

 

lviv

10 жовтня 2009 р. напередодні свята Покрови в серці древнього Львова, на площі Ринок, відбувся Перший Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів. Ярмарок організувала Федерація органічного руху України в співпраці зі Швейцарським дослідним інститутом органічного сільського господарства (FIBL) за підтримки Міністерства аграрної політики України, Львівської міської Ради, Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань.

Учасниками органічного ярмарку стали активні сертифіковані виробники органічної продукції із Закарпатської, Тернопільської, Кіровоградської, Чернігівської, Харківської областей та Києва. Вони презентували високоякісну сертифіковану органічну продукцію власного виробництва, зокрема фрукти, овочі, гриби, соки, сиропи, повидло, мед, м’ясні вироби, сухофрукти тощо. Швейцарські виробники представили для оцінки власні  органічні сири.

За оцінками експертів, органічний ярмарок відвідали майже 20 тисяч львів’ян і гостей столиці Галичини. Для відвідувачів ярмарку було організовано дегустації харчових продуктів під звучання українських народних мелодій, а також різноманітні театралізовані дійства.

Логічним завершенням органічного ярмарку стало розігрування призів – органічних продуктів від відомої торгової марки «Пан Еко», що викликало жвавий інтерес серед учасників і гостей.

 

Того ж дня у Львові спільними зусиллями Федерації органічного руху України, Швейцарського дослідного інституту органічного сільського господарства (FіBL) та щойно відкритого ресторану «Підкова» було організовано презентацію першого в Україні стовідсоткового органічного меню. Всі страви, зокрема й борщок, салати, вареники, м’ясні вироби, солодкі страви, були приготовлені із сертифікованих органічних продуктів переважно вітчизняного походження, які надали учасники органічного руху України.

Гості мали чудову нагоду скуштувати наїдки та напої й відчути справжній смак традиційних народних страв з гарантованою якістю органічних інгредієнтів. Відомі львівські ресторатори, що були присутні на презентації органічного меню, беззаперечно підтримали перспективність створення в подальшому подібних меню й в інших громадських закладах, оскільки попит серед населення на здорове харчування постійно зростає.

Про нагородження дипломами Всеукраїнського конкурсу «ОРГАНІК-2009» найкращих виробників, переробників, торгових марок та активних учасників Першого Всеукраїнського ярмарку органічних продуктів читайте докладніше на сторінках нашого журналу.



Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 03' 2009

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: