Молоко нейтралізує корисні властивості чаю

Share on Facebook

 

Німецькі вчені з берлінської лікарні Charite Hospital стверджують, що цілющий вплив чаю на серцево-судинну систему втрачається при додаванні в нього молока.


чай

До такого висновку фахівці прийшли після проведення лабораторних експериментів на тканинах щурів і дослідження за участю 16 чоловік.

У ході випробувань вчені під керівництвом професора кардіології Верени Стангл підтвердили, що вживання чорного чаю сприяє підтримці нормального кров’яного тиску та захищає від гіпертонії. Дослідники пов’язали цей ефект з катехінами — речовинами, що містяться в чаї. З’ясувалося, що ці компоненти сприяють утворенню окису азоту, що в свою чергу призводить до розширення кровоносних судин.

За словами Стангл, при додаванні молока білки-казеїни, що містяться в ньому, знижують концентрацію катехінів у чаї, блокуючи його позитивний ефект на судини.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: