Під час поминок в Черкаській області отруїлися 16 людей

Share on Facebook

 

Через недотримання технології приготування страв у с. Чернявка Черкаській області отруїлися 16 людей.

Про це УНН повідомили в прес-службі МОЗ. «У Черкаській та Чигиринській районних лікарнях Черкаської області 1 серпня 2011 року було госпіталізовано 16 осіб зі скаргами на блювоту, підвищення температури тіла до 39 - 40 С. При надходженні хворим встановлено діагноз "гострий гастроентероколіт середньої тяжкості". 31 липня 2011 в с. Чернявка Черкаського району проходив поминальний обід в домашніх умовах, на якому були присутні 37 осіб. Серед них були і 16 людей, які потрапили до лікарні, говориться в повідомленні. За підсумками попереднього вивчення обставин виникнення захворювань встановлено, що приготування їжі проводилося без дотримання технології приготування та її зберігання. У процесі приготування брало участь п'ять чоловік, у тому числі один професійний кухар. Фахівцями СЕС затверджено план заходів з локалізації та ліквідації спалаху в Черкаському районі. Проведено санітарно-епідеміологічне обстеження осередку, подвірні обходи, встановлено медичне спостереження за контактними особами, відібрані для дослідження зразки харчової продукції, питної води, гігієнічні змиви та змиви на патогенну, умовно патогенну мікрофлору з об'єктів навколишнього середовища, проведено раптове обстеження 5 осіб, які брали участь у приготуванні страв. Відібраний матеріал у хворих. Фахівці держсанепідслужби продовжують здійснювати необхідний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів. Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України звертається до громадян про дотримання правил приготування і зберігання харчових продуктів в літній період. Не рекомендується вживати влітку кондитерські вироби з кремом власного виробництва, салати із заправкою, особливо на основі сметани і майонезу, десерти з продуктів, які швидко псуються (сметана). Необхідно дотримуватися технології приготування продуктів, не зберігати продукти в готовому вигляді.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: